Puppen coaching en socialisatie

Gelukkig beseffen steeds meer mensen tegenwoordig dat goed socialiseren en opvoeden van pups belangrijk is. Er is al veel over geschreven, maar veel mensen hebben er in de praktijk moeite mee. Wat houdt goed socialiseren eigenlijk in?

Een goede socialisatie begint al bij de fokker. Daarom is de keuze voor een goede fokker al heel belangrijk. Een pup van een goede fokker leeft in huis, tussen het gezin.

Zodra uw pup in huis komt wonen, is het aan u om de pup de juiste begeleiding te geven. De meeste mensen weten wel dat ze moeten socialiseren, maar wat is socialiseren nu eigenlijk? En hoe zorg je dat socialiseren goed gebeurd?

Socialiseren is een traject waarin de pup gecontroleerd kennis moet maken met alles wat in zijn leven straks belangrijk is. In ons drukke Nederland komt daar dus best wat bij kijken. Zodra iets te overweldigend is, of op een verkeerde manier wordt aangepakt, kan socialiseren juist angst in de hand werken.

Harmoniousdogs helpt u met de opvoeding en socialisatie door middel van coaching. Voordat de pup in huis is, kan ik u al komen coachen.

Coaching trajecten zijn voor een ieder verschillend en aanpasbaar aan de situatie van de eigenaar.

Een coaching traject kan bestaan uit:

  • Informatie en aanpassen huis voordat de pup komt
  • Hulp bij een goed dagritme vinden voor de pup passend bij de situatie van de eigenaar
  • Hulp met zindelijkheidstraining
  • Begeleiding met wandelen als de pup er net is
  • Socialiseren op de juiste wijze met mensen, kinderen, dieren in de eigen omgeving maar ook in het bos, wijk, of locaties die de voorkeur van een eigenaar heeft
  • Leren omgaan met verkeer, denk aan fietsers, joggers, brommers, skeelers etc.
  • Tussentijds is Harmoniousdogs telefonisch, per Whats App of e-mail bereikbaar voor vragen en begeleiding
  • Een coaching traject bestaat uit 5 afspraken van 45 minuten per keer

Het is altijd mogelijk om een korter traject te starten. Neemt u gerust contact met ons op om te vragen naar de mogelijkheden.

A dog walk walking the dogs in the city.

Social Pack Walks

Voor honden die moeite hebben met andere honden zijn de Social Pack Walks ideaal! Je gaat samen met twee gedragstherapeuten wandelen in het bos in

Lees verder »